Naturhälsokliniken  Vetlanda, Växjö

Acne
Rosacea
Boka tid

Vad är det som gör att vi får Pigmentförändringar, Solskador eller Åldersfläckar?

Jo, solens strålar orsakar en skada i huden gör att det blir mörka bruna fläckar eller områden som är oregelbundet bruna.

Vilka områden på kroppen kan behandlas?

Alla områden kan behandlas med undantag av området i direkt närhet av ögonen.

Hur går det till:

Snabbt och enkelt! Efter en kort förberedelse av området, flyttas IPL handstycket stegvis över huden. Det avger ljuspulser som sönderdelar pigment i förändringen. De flesta uppfattar ljuspulserna som ett milt ”stick” i huden, med i princip inget obehag alls.

Vad kan jag förvänta mig efter en behandling?

Pigmenterade förändringar kommer att mörkna, och sedan gradvis försvinna efter ungefär 10-14 dagar. Antalet behandlingar varierar från person till person. Generellt mellan 1-3 behandlingar.

Att tänka på:

Du får inte ha solat på 4 veckor, gäller även solarium och brun utan sol. Du får inte heller sola mellan dina behandlingar, eller exponera området för sol. Använd solkräm med minst solskyddsfaktor 30 i 4-6 veckor efter behandlingen

Före och efterbilder.

Start ]

Skicka e-post till Grenis@iplkliniken.se med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 27 december 2007